Utolsó kommentek

Archívum

Prológus: groteszk országszimulátortól a blogírásig

2013.10.03. 00:54 - Fűzfánfütyülő Rézangyal

Címkék: komolykodás elvan a gyerek ha játszik

109408-1751-One-World-Extremists-Anti-United-Nations-Libertarian_be.jpgMa délután kezembe akadt egy ősrégi Mad magazin. Tudjátok, ami a magyar Kretén magazin amerikai házastársa volt és csikicsuki kapcsolatban éltek majd négy évig még a kilencvenes évek végén.
Zseniális volt, ahogyan ebben a számban bemutatták a konzervatív és a liberális újságírás végleteit, ahogyan a két megközelítés a saját szájízére torzítja az információt.
Azért érdekes ez, mert újabban politizálok. Nade csak finoman. És szigorúan semmi magyar aktuálpolitika, kérem. Pár éve alapítója és sikeres vezetője voltam egy fészbukos játék, a Nations egyik közösségének, az OMNÁnak. (OMNA=Open Minded Nations Alliance)
Az OMNA olyannyira megnőtt, hogy a legnagyobb csoporttá vált a játékban. Társaságunk a liberális eszméket magukénak valló játékosokat tömörítette. Vezetésem alatt 700-an csoportosultak benne, taglétszáma fénykorában az 1000 (!) főt is elérte. Legnagyobb ellenlábasunk a NAP, valamiféle nemzetszocialista brancs volt. Végül aztán a taglétszám sajnos a játék rovására ment, és sok olyan szereplő is megjelent, akik ellentmondást és vitákat szültek. Lehet, hogy kicsit túlságosan is komolyan vettük a játékot... Szó mi szó, idejében hagytam abba.

Újabban ismét felfedeztem ezt a játéktípust, ha már a fészen kitörölték a repertoárból. A Nationsites.net oldala azonban jórészt ugyanerről szól - naponta két ügyben kell döntenem, amely hatással van az országomra és emiatt sajátos karaktere lesz annak. Persze ezek az üg

yek túlzóak, groteszkek, és olykor egyszerűen blődségek. A játék inkább éles karikatúrája a valóságnak, mintsem hiteles szimulátor. De számomra rendkívül szórakoztató.

Az ország dimenziói sokrétűek: gráfon megfigyelhető a személyes, politikai és gazdasági szabadság mértékének változása, a nemzeti költségvetés elosztása és hasonló adatok.  Ezenkívül lehetőség van arra is, hogy önálló wikiben meséljünk országunk történelméről, gazdaságáról, vallásáról és hasonlókról. A világkongresszusban is részt lehet venni és a játékhoz számos fórum is kapcsolódik.

A játék hivatalos fórumán kezdtem el - sok év után - újra artikulálni a véleményemet. Évek teltek el azóta, hogy a Rézangyal blogomat abbahagytam. Most azonban úgy érzem, hogy ideje beszélnem bizonyos kérdésekről. A személyes blog kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy bizonyos dolgokat jobban kifejtsek, mint egy fórum keretrendszere azt lehetővé teszi.

Szóval gatyeszokat felkötni... kezeket a paplan felé... vagy hogyan is szokták mondani...?! :)



A bejegyzés trackback címe:

https://rezangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr915548209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása